Cara unblock Laman Web Yang diblock



haaaaaaaa...Sebelum Admin berangkat ke KL Admin bagi tau cara untuk masuk ke 
laman web yang diblok dengan mudah dan berkesan . Pada mulanya Admin Tidak mahu 
cara ini disebarkan ditakuti cara sebegini akan diketahui pihak SKMM. Tapi untuk Korang 
Admin buat gak..Korang xpercaya? kah3 mai try..


Step 1. Masuk Start>Control panel>Network And Connection>Network Connection

Step 2. Ok Sekarang korang right click local area connection pilih properties.

Step 3. Tekan  (Internet Protocol/tcpip) Pastu tekan button properties

Step 4. Korang tengok di bahagian DNS server korang setkan nombor Admin bagi ni.
(jangan Malaysia banned gak cam opendns sudahh .  uhuhu )

preferred DNS : 8.8.8.8
alternate DNS : 8.8.4.4

Kalau korang kurang paham boleh rujuk gambar dibawah.



So korang xpayah la susah2 nk tkr ip addres la nk hide ip la..  knp tidak korang buat cara mudah camni.. Buka la mane2 web pon boleh :) 

Selamat mencuba!!

Ulasan

  1. admin sekat tok bukak properties 2/huhu

    BalasPadam
  2. tak bole watt pun sbb time nk bkak properties 2 dia mintak username n passwed :((

    BalasPadam
  3. mintak password?..ermm... Mst buat komputer pejabat ni..

    BalasPadam
  4. tak jd pun..
    web masih kena block..
    diorg pki fortinet...

    BalasPadam
  5. admin,camner nk bukak youtube yg kena block kt mesia?cth nyer x available kt mesia..trime kasih..

    BalasPadam
  6. xbole pon???? admin...tlg laaa

    BalasPadam
  7. x boleh pon sme je..nie bleh utk browser mne?

    BalasPadam
  8. senang kita hack je laman web kerajaan malaysia yang ada!! kepada penggodam yang ada diseluruh dunia anda disila menggodam laman web malaysia sampai jahanam. diorang ley block laman web pirrate kita ley block laman web kerajaan malaysia.

    BalasPadam
  9. dh x bule guna

    BalasPadam
  10. boleh admin still bleh guna benda ni.. laman web pa yg xboleh masuk?

    BalasPadam
  11. Your Awesome Admin :)

    BalasPadam
  12. window xp blh x..? kalo blh tutor sikit...

    BalasPadam
  13. Just the Google DNS....use VPN better...

    BalasPadam
  14. untuk broadband cam mana

    BalasPadam
  15. xdapat buka lah@!

    BalasPadam
  16. admin, untuk macbook macam mana? nak bukak porn dekat xhamster takpun xvideos pun tak leh.. hehe.. tolong admin yang baik hati.

    BalasPadam
  17. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  18. thank you bro

    BalasPadam
  19. ishhh. .aq sayang kau la!! aq booleh buat

    BalasPadam
  20. admin knpe x boleh ?? :'(

    BalasPadam
  21. thanx admin,,,,

    BalasPadam
  22. cmana aku nak setting destop aku sbb admin dah blog aku punye intenet....

    BalasPadam
  23. yes boleh .. pakai browser opera

    BalasPadam
  24. sempoi... tq bro!

    BalasPadam
  25. thnks admin..tugasku semakin mudah xD

    BalasPadam
  26. buat cara diatas! masih boleh masuk, memang berkesan, tp kalau 3G broadband, kamu guna laman kproxy untk access . happy try!!

    BalasPadam
  27. Untuk hand phone plak mcm mna ek

    BalasPadam
  28. xhamster tak boleh masuk lah..?macammana?..tolonglah admin

    BalasPadam
  29. xhamster tak boleh masuk lah..?macammana?..tolonglah admin

    BalasPadam
  30. THNXS A LOT BRO !!!!

    BalasPadam
  31. utk window 8 camne?

    BalasPadam
  32. tq admin...mmng b'ksan.....i dh buka dh website fav i...
    hope u input byk lagi data ....
    tx alott bro......

    BalasPadam
  33. saya try laman mudah.my still tak dapat juga

    BalasPadam
  34. Admin kalo untk smartphone cmne

    BalasPadam
  35. admin, tanya skit.... asal bila saya buat macam nie idm minta pasword plak????

    BalasPadam
  36. admin, memang block site bole tengok tapi saya tak bole download la plak pakai IDM..... zzzzzzzz..... kenapa plak ea???? tukar ip nie ada kaitan ngan IDM kew?

    BalasPadam
  37. jumav.com banyak video tube dan dapat download, tapi japan video

    BalasPadam
  38. boleh tngok blu.thanks bro

    BalasPadam
  39. Apesal xvideos xbole bukak erkk?

    BalasPadam
  40. xvideos,xhamster sume x bole SKMM da detect sebab najib jelous kite je tgk,last2 die banned site2 sume,ah jibby,kepala hotak kamu

    -Fab

    BalasPadam
  41. terbaik...xvideo...xhamster...stileproject semua boleh tgk....cayalah admin

    BalasPadam
  42. msuk ip dns yg baru 208.67.222.222
    208.67.220.220

    BalasPadam
  43. tak leh masuk pun hamster ker ape ke....broadband prepaid internet memang tak leh ke...ke ade cara laen

    BalasPadam
  44. steady bro.. skali try terus menjadi.. terima kasih byk2... sgt hargai

    BalasPadam
  45. Klu fon mcm mne nk wat

    BalasPadam
  46. aku pkai broadband celcom..xleh nk access la xvideo & xhamster..cmne nk bt admin. dh try cara d ats tu..still xleh tgk..hampehhh

    BalasPadam
  47. bro, kalau guna mac macam mana lak?

    BalasPadam
  48. tak dapat pun..huhu

    BalasPadam
  49. thanks admin. dah boleh masuk... hehehe

    BalasPadam
  50. The best way to access blocked websites is to use a vpn service,
    saturnvpn.com is the best you can get,
    1Month only $3.3 | 2Months $5 | 3Months $7 | 6Months $10 | 12Months $16 |
    It has totally FREE test account.
    http://saturnvpn.com/?ref=85255

    BalasPadam
  51. The best way to access blocked websites is to use a vpn service,
    saturnvpn.com is the best you can get,
    1Month only $3.3 | 2Months $5 | 3Months $7 | 6Months $10 | 12Months $16 |
    It has totally FREE test account.
    http://saturnvpn.com/?ref=85255

    BalasPadam
  52. cara kuno ni tak berkesan dah mengarut

    BalasPadam
  53. ty admin... smua website da ley tgk.. berkesan2 ..thanks <3

    BalasPadam
  54. good...berjaya.tq admin

    BalasPadam
  55. Bro menjadi..tq byk2

    BalasPadam
  56. xjdi lee...kena tuka kt IPV6 jugak

    The Google Public DNS IPv6 addresses are as follows:

    2001:4860:4860::8888
    2001:4860:4860::8844

    BalasPadam
  57. assalamualaikum semua nak tak sy ajar menonton you tube di hp . nk sms sy 0132540064

    BalasPadam
  58. Thank you admin .

    BalasPadam
  59. Akhirnya aku boleh tengok xvideos dgn bini aku seperti sediakala. Thx admin.

    BalasPadam
  60. Mcm mana nk bukak ni..xfhm la

    BalasPadam
  61. thanks admin.

    BalasPadam
  62. http://malayblue.blogspot.com/

    BalasPadam
  63. yes.. dapat pun.. terima kasih bnyk2 tunjuk cara2 unblock web diblock... sekali je cuba dpt terus...

    BalasPadam
  64. basiiii.........malay rempong bingits

    BalasPadam
  65. bila saya tekan internet protocol version 4 (TCP/IPv4) dia punya properties x leh tekan...
    boleh tolong saya

    BalasPadam
  66. Macam mana lau guna hndphone ye

    BalasPadam
  67. Babiiii anak harammm jadah

    BalasPadam
  68. admin mcm mna nak bukk lmn web yang diblock mengunakan escan

    BalasPadam
  69. yeah....berjaya jgk...thx admin...tp nk tnye klu kite dpt unblock site gune kaedah ni, user lain yg mgunakan internet yg sme bolh dtect ape yg kite surf?...

    BalasPadam
  70. kalau pakai 1bestarinet punya internet camne nak akses ke laman web hot2 tu eh

    BalasPadam
  71. mekasih admin

    BalasPadam
  72. thanks lah. kau mmg lejen aku dh boleh bukak.

    BalasPadam
  73. masih x bleh buka xvidoes dan xhamster..dl pakai p1wmax bt cara diatas bleh tp bl tukar pada unifi xbleh dah nape ye?

    BalasPadam
  74. Ape yang susah sgt download jew betternet...brekmok mg

    BalasPadam
  75. admin xboleh la. still block jugak

    BalasPadam
  76. Gi google..gi kat setting click extension...search "browsec" pastu add kat chrome...

    BalasPadam

Catat Ulasan