Cara Mengetahui Yahoo Massengger Online atau Offline





Assalamualaikum...
Kekadang ramai yang tidak tahu yang korang ditipu oleh orang lain menggunakan yahoo massangger dengan menggunakan mode offline.. padahal Anda ditipu???... haha... ala biasa la... bende2 gini.. .. xpa.. Admin ada trick terbaik untuk korang nk mengetahui samaada orang on9 ataupun tidak.. kah3.. senang ja..  yang mana2 otai2 hackker tunpang lalu neh... adik nak share idea dengan kawan2 blogger i.. :)

Step1: tekan ENViroments pastu tekan yahoo tool or Interactive Fun, dan click pada Doodle.

Step2: Kalau xon9 dye akan keluar cam ni








Kalau dye sedan on9 seta menipu anda??? kah33... seperti dibawah..






haa... cara muda dan imple kan... ayat Admin je lebih.. wakaka... xpa..Tambahkan lagi pengetahuan Korang diblog ini... Selamat mencuba...



Read More - Cara Mengetahui Yahoo Massengger Online atau Offline

Cara Mudah Untuk Bypass Laman Yang Diblock


Assalamualaikum...
haaa lame Admin tidak update baru kn.. so pada kali ini Admin update cara simple memasuki mana2 website yang diblok oleh company , sekolah , atau sebagainya.Ramai yang bertanya kepada Admin mengapa tutorial yang admin kongsi tidak menjadi.. tutorial yang lepas dimana Admin kongsi cara unblock laman web yang diblok itu adalah untuk lepasi sekatan yang disekat olek SKMM .So jangan klorang tertukar pulak nanti cara lepasi sekatan SKMM dengan Bypass ... :).. Siple ja cara nya. korang just download software ni

Download :)

oraite.. pastu korang leh surf internet sepuas puasnya... keh3...

Read More - Cara Mudah Untuk Bypass Laman Yang Diblock

Selamat Hari Raya




Assalamualaikum..
dikesempatan ini Admin ingin mengucapkan selamat hari raya aidil fitri kepada semua sahabat2 sama ada blogger ataupun yang kenal .. Admin memohon maaf jika ada tersilap atau terkasar bahasa mahupun sengaja.. kah3..:).. Admin agak kesibukan hari demi hari sehinggakan tidak sempat untuk update blog ini.. walaucamnapun Admin berterima kasih kepada yang menyokong blog admin dari awal sampai ke tahap ini.. walaupun blog Admin tidak sehebat otai2 blogger namun Admin bersyukur sampai ke tahap ini.. Admin akan cuba untuk update latest untuk korang..  sekian.. Selamat hari raya Aidil fitri .. Kpd semua dan terutama kepada Hackers2 di malaysia mahupun luar negara..

Assalamualaikum...

Read More - Selamat Hari Raya

Tengok Cerita Dalam Ms Paint !!




Assalamualaikum..
Seperti biasa Admin share trick kecil.. hehe.. pada kali ini Admin share cara untuk menonton movie dalam
paint... mesti korang ade rasa pelik kan camna nak menonton video dalam Ms Paint. Admin pon plik gak.. kah3... so kita try sama k?... :)

Step 1. Buka apa2 cerita kegemaran korang

Step 2. Pastu korang tekan printscreen jangan tutup atau pause atau stop video tersebut keh3..

Step 3.Buka Ms Paint pastu korang paste kan..

Haa.. nmpakkan wakkakaka....  Selamat mencuba.. :)

Note: Format DivX , Flash movies xdapat play dalam Ms paint

Read More - Tengok Cerita Dalam Ms Paint !!

Buat Windows Vista Boot Laju




Assalamualaikum..
Haa..ramai yang tanya kan cara untuk boot vista laju.. ni serba sedikit nak lajukan boot window vista korang.. so ikut ja step dibawah.


Step 1. Start>run>regedit


Step 2. Ikut seperti dibawah

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters 

Step 3. pastu korang tengok belah kanan double klik EnablePrefetcher pastu korang setkan pada 0.

Step 4. korang cari key ni plak 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management

Step 5. cari key nama ClearPageFileAtShutdown ..(kalau xde korang buat key baru right klik pastu pilih REG_DWORD bagi nama ClearPageFileAtShutdown setkan pada 0.

Step 6.Cari key ni plak pstu modify WaitToKillServiceTimeout jadikan 1000

HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control

Note: WaitToKillServiceTimeout<---- jangan korang pepandai buat 0.. nanti ade plak data korang yang disave lepas restart tiba2 hilang.. hehe..

tu jela setakat ni.. Nanti klu lembab gak Admin updated lagi.. amalas nak menaip.. keh3.. :)
Selamat mencuba Dan Selamat berpuasa


Read More - Buat Windows Vista Boot Laju

Bersihkan Ram Anda




Assalamualaikum..
Maybe ramai yang mengalami masalah seperti Admin dimana komputer kamu menjadi hang
semasa membuat kerja tidak kira la assigment atau lain2.. So pada kali ini Admin akan share dengan korang serba sedikit cara untuk mengurangkan hang komputer korang. 
buka notepad pastu pastu perkataan dibawah ini

FreeMem=Space(64000000)

pastu save dengan nama hackpensil.vbs  atau dengan nama apa2 sekalipon asalkan ada .vbs dibelakangnya... keh3.. korang test la kalau sangkut gak tukar besar sikit contoh nya

FreeMem=Space(128000000) 


Selamat mencuba... Cheer  

Read More - Bersihkan Ram Anda

Cara MudahTukar Title Comand Prompt




Assalamualaikum...
Hari ni Admin tak nk cerita panjang so Admin terus kepada cara mudah untuk tukar title comand prompt.

Step 1. Start>run>taip cmd
Step 2. Teluar je command prompt tu korang taip macam kt bawah ni
title Hackpensil

bertukar x?? kah3... so korang boleh tukar kan nama hackpensil tu dengan apa2 nama yang korang suka.. so Selamat mencuba.. :D

Read More - Cara MudahTukar Title Comand Prompt

Cara tukar Chatbox Fb Versi Baru kepada Versi Lama





Terima kasih kepada yang memberi info ini kepada Admin
Cara tukar chatbox baru kepada versi lama korang just klik link ini
pastu pilih browser mana yang korang pakai .. pastu ikut arahan..

Selamat mencuba :)

Read More - Cara tukar Chatbox Fb Versi Baru kepada Versi Lama

Hack Tukar Windows Default Program Files Directory


Dalam tutorial kali ini korang akan belajar tentang cara untuk tukar default program file directory.
Admin memikirkan cara untuk membuat default program file yang baru  di partition D. So setiap kali Admin install software baru semua akan masuk ke dalam folder yang Admin buat dengan menukar registry editor tanpa perlu memilih folder secara manual semasa install apa2 software sekalipon.Hebat kan.. kah3.. Caranya seperti dibawah. :)


Step 1. Start>run>regedit

Step 2. haa.. korang carik ikut key yang Admin bagi dibawah ye.. keh3..

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion

Step 3. Pastu korang double klik ProgramFilesDir


(Nanti ade popup dari window pastu pepandai la korang taip lokasi  mana korang nak buat
Windows Default Program Files DirectoryContoh gambar dibawah)


Step 4. klik ok pastu restart settle..

Note: Untuk pengetahuan korang cara ini adalah selamat .tetapi risiko tetap atas tanggung jawab sendiri Keh3..


Read More - Hack Tukar Windows Default Program Files Directory

Cara Buat Nombor Matrix



Hari ini Admin nak share info untuk buat no matrix atau dikenali sebagai no random seperti gambar diatas :D
Cara untuk buat random matrix ni sangat mudah korang just ikut apa yang Admin buat.

Step 1. Open Notepad

Step 2. Korang copy code yang Admin bagi dibwah pada notepad yang korang dah buka tadi.

@echo off
color 02
:start
echo %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random%
goto start



Step 3. Next, korang just save dengan nama  Matrix.bat 

Settle.. Selamat mencuba kepada Semua :)

Read More - Cara Buat Nombor Matrix