Supplier

Achieva
2.02, 2nd Floor, Wisma Academy,
No. 4A, Jalan 19/1,
46300, Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan,
Malaysia.
Tel : +603-7955 1768 / Fax : +603-7955 1728

Alphamatic Distribution Sdn Bhd
Wisma Alphamatic, No. 22-18, Jalan Puteri 4/2,
Bandar Puteri, 47100 Puchong,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia
Tel: +603 8060 3836
Fax: +603 8062 1839

Altitude Technology Sdn bhd
12, 12-01, 12-02, 12-03 Jalan Permas 10/6,
Bandar Baru Permas Jaya, 81750 Johor Bahru, Johor.
Tel: 07-3888757/ 3876757/ 3867757/ 3889757/ 3882757
Fax: 07 - 3870757 (Store), 07 - 3871757 (Financial) , 07 - 3881757(Sales)

Amble Action Sdn. Bhd.
Head Office (P.J.)
401D, LEVEL 4, TOWER D, UPTOWN 5
5, JALAN SS21/39, DAMANSARA UPTOWN
47400 PETALING JAYA
SELANGOR DARUL EHSAN
Tel: 03-7665 3939
Fax: 03-7665 3669

Ban Leong Technologies Ltd
1.09 Level 1, Wisma Academy
4A Jalan 19/1, 46300 Petaling Jaya
Selangor
Tel: 603-79566300

Integrity Micro Distributors Sdn Bhd
Agent Product: Graphics Cards, Motherboards
Tel: 03-22746692
WebSite: http://www.imd.com.my (website doesn't work?)
Address: Suite 3B-3-7, Block 3B, Plaza Sentral, Jalan Stesen Sentral 5, 50470 Kuala Lumpur, Malaysia

Cudo
AC Ryan ProData
Distributor
Suite 6.21 / 22, Level 6 Imbi Plaza
28 Jalan Imbi, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia
Tel: (+603) 2148 1177 | Fax: (+603) 2142 6330
http://www.cudo.com.my

CONVERGENT DISTRIBUTION (M) SDN BHD
1-1B, 1st Floor, (Letter Box 77),
Plaza Low Yat, No. 7, Jalan 1/77,
Off Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur,
MALAYSIA.
Tel : +603 2144-1881
Fax : +603 2144-2882

Creative Labs Sdn Bhd
Unit 1106 Level 11 Amoda,
22 Jalan Imbi,
55100 Kuala Lumpur,
Malaysia.
Tel: +60-3-2142 7897
Fax: +60-3-2144 4948

ECS ASTAR Office.
Lot 3, Jalan Teknologi 3/5,
Taman Sains Selangor, Kota Damansara,
47810 Petaling Jaya
Tel : 603 6286 8222

Edevices Technology Sdn Bhd
Website: http://www.edevices.com.sg
5F-18, Pusat Perdagangan IOI, No.1, (Moving to SPS building soon)
Persiaran Puchong Jaya Selatan,Bandar Puchong Jaya,
47100 Puchong, Selangor Darul Ehsan.
Tel : 03-8076 4132 / 5132 (Malaysia office)
Fax : 03-8076 7132

Genuine C & C (M) Sdn Bhd
23-1 & 25-1(Ground Floor),
Block D1,
Dataran Prima, Jalan PJU 1/41,
47301 Petaling Jaya,
Selangor D.E
Tel : 603-7880 8622

Ingram Micro (M) Sdn Bhd
Lot 116, Jalan Semangat, 46200 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan
Tel : 603 - 7957 5778

Intranet Sdn Bhd
No.7 Jalan SS25/34,Mayang Industrial Park
47301 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan
Malaysia
Tel: 603-7804 7878
Fax: 603-7804 1818

Kaira Technologies (M) Sdn Bhd
29-1B, 29th Floor, Menara Haw Par,
Jalan Sultan Ismail,
50250 Kuala Lumpur
Tel : +603-2026 1669
Fax : +603-2026 3669
Email: enquiry@mcl.com.my

NETRAID SDN BHD (674948-U)
Suite 823, 8th Floor, Sun Complex, Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur, Malaysia.(near Low Yat Plaza)
Tel: (603) 2148 8337
Fax: (603) 2148 0337
Email: inquiry@netraid.com.my
Web: www.netraid.com.my

MCL
9, Jalan USJ 1/1C,Taman Subang Mewah,Subang Jaya,
47620 Selangor, Malaysia.
Tel : 603-80233 800
Fax : 603-80233 802

Mediaforte (M) Sdn Bhd
39, Jalan SS23/15, Taman SEA
47400 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan,
Malaysia
Tel: +6(03)7803 5554
Fax: +6(03)7803 4539

M-Link System (M) Sdn Bhd
No. 2 Jalan PJU8/5C, Perdana Business Centre
Bandar Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya, Selangor DE
Malaysia
Tel: +603-7728 9003
Fax: +603-7727 9003

Photo Marketing Sdn Bhd
279B, Jalan Perkasa Satu, Taman Maluri, Cheras 55100, Kuala Lumpur Malaysia.
Phone : +603-9284 6433
Fax : +603-9283 2660
http://www.photomarketing.com.my/

SERVEX (Malaysia) Sdn. Bhd.
No. 8, Jalan TP6,
Taman Perindustrian UEP Subang Jaya 47600 Subang Jaya,
Selangor, Malaysia
Tel: (603) 8024-6688
Fax: (603) 8024-5155

VertexNet Technology Sdn Bhd
Phone: +603-8024 0969
Fax: +603-8024 0869
http://www.vertexnet.com.my/

Read More -

Cara Install Coldfusion


Assalamualaikum .. Sudah lama tidak menulis blog ini.. mungkin sekarang tiba masa admin meluangkan sedikit masa untuk berkongsi ilmu bersama rakan rakan. maklumlah semenjak hampir 3 tahun jadi seorang programmer banyak pahit manis yang perlu dilalui.

Korang dah install SQL n coldfusion macam admin cakap dalam post sebelum ini?


Perhatian korang kene install MSSQL dulu baru install coldfusion . Kalau x ikut berkemungkinan korang ade masalah nanti keh3...


Bawat Tutorial cara install coldfusion

Step :-

1. Korang klik fail akan keluar gambar seperti dibawah







2.Agree agreement


3.Haa kat sini yang mana baru nak belajar  korang pakai developer edition macam gambar di bawah.. keh3..




4. ok pilih  macam kat bawah


5. Ok tak yah korang nak memandai2  pilih secure ke apa ke.. ikut bawah.. ak pon xtau kegunaan dia untuk apa.. kah3..

6.Ikut je jangan tanya.. haha


7.Ok.. sampi sini korang setkan satu user dan password yang senang korang ingat sebab password ni korang akan pakai akan datang k..





8.

9. ok korang next2 je k sampai kalau ada yang masuk username dengan password korang just masukkan user n password yang sama.. ok admin malas nak menaip he3..


Tunggu post admin selanjutnya.. Assalamualaikum.


#Kepada Broker Maut Ade projek sistem baru or terbengkalai hulur kat admin..  :)

#suffian2204@gmail.com


Read More - Cara Install Coldfusion

Tutorial Coldfusion 1




Assalamualaikum.. oraite.. lame tak update blog ni kan.. kah3.. terasa nak menaip balik malam2 buta.. Selama Admin Menghilang Admin dok belajar ni la.. So admin nk kongsi ilmu tentang coldfusion ni dengan orang lain. 
Pengalaman Admin belajar php dengan programming ni tak banyak bezanya yang paling ketara adalah kodingnye yang singkat dan mudah.. keh3.. rilex korang jangan busan lg tak start lagi ni.. So elakkan ko busan jom Start.


1)Install MS Sql Server korang pergi la download mane2 Pastu Install. Pastikan pc korang tu kuat menampung sql ni. (admin pon Bantai Laptop offiice ni keh3..)


2) Korang p cari mane2 web site untuk Install coldfusion ni dulu.. Admin malas ajar keh3.. nah Link install



Haa korang Settle kan yang ni dlu pastu kite mula.  keh3.. next post admin Skip trus cara Papar Data.



Read More - Tutorial Coldfusion 1

Cara Buang Page Babylon Dalam Firefox




Assalamualaikum..

Ini hari Admin byk pening buat final projek. so busan2 Admin teringat masalah housemate Admin  yg diorang terkinja kinja nak buang page Babylon...Tp don worry ler xrosak komputer tu kalau x buang page tu cuma nyampah je an.. keh3.. so kat bawah ni cara nya

Step1: Tekan ALT ok atas tu da kuar kn tekan cam gambar dibawah






Step 2: Clearkan tempat yang Admin bg anak panah or korang boleh isi www.google.com


Step 3: Hah! Korang da follow an kekeke..  pastu Korang type About:config cam gambar dibawah



da dapat?? oraite sekarang korang taip kt search yang Admin tanda anak panah no 2 tu taip  tab  atau pon korang taip terus babylon .. nanti mesti kuar sampah tu yg mana ade nama babylon tu korang double click clear kan jah..pastu restart browser k..


Oraite selamat Malam dari Admin  kepada (BoB GiLer SeweL)












Read More - Cara Buang Page Babylon Dalam Firefox

Cara Connect Php ke Mysql




Admin Post coding untuk connect ke mysql. just for my inform only.. 
sambil2 klu korang pham leh gak la belajar2 kan




//***  "die()" will exit the script and show an error if something goes wrong with the "connect" or "select" functions.
//***  A "mysql_connect()" error maksud connection salah
//***  A "mysql_select_db()" error maksud database xde.. =-=!
// Place db host name. Usually is "localhost" but sometimes a more direct string is needed
$db_host = "localhost";
// username untuk MySQL database
$db_username = "username connect ke mysql";
// password untuk MySQL database
$db_pass = "password conect ke mysql jika ada";
// nama untuk MySQL database
$db_name = "nama database";

mysql_connect("$db_host","$db_username","$db_pass") or die(mysql_error());
mysql_select_db("$db_name") or die("no database by that name");
?>




Test untuk Connect ke database jadi or x



include_once("connect.php");

echo "

yess korang dah dapat connect database kah3..

";
?>

Read More - Cara Connect Php ke Mysql