Tutorial Coldfusion 1




Assalamualaikum.. oraite.. lame tak update blog ni kan.. kah3.. terasa nak menaip balik malam2 buta.. Selama Admin Menghilang Admin dok belajar ni la.. So admin nk kongsi ilmu tentang coldfusion ni dengan orang lain. 
Pengalaman Admin belajar php dengan programming ni tak banyak bezanya yang paling ketara adalah kodingnye yang singkat dan mudah.. keh3.. rilex korang jangan busan lg tak start lagi ni.. So elakkan ko busan jom Start.


1)Install MS Sql Server korang pergi la download mane2 Pastu Install. Pastikan pc korang tu kuat menampung sql ni. (admin pon Bantai Laptop offiice ni keh3..)


2) Korang p cari mane2 web site untuk Install coldfusion ni dulu.. Admin malas ajar keh3.. nah Link install



Haa korang Settle kan yang ni dlu pastu kite mula.  keh3.. next post admin Skip trus cara Papar Data.



Read More - Tutorial Coldfusion 1

Cara Buang Page Babylon Dalam Firefox




Assalamualaikum..

Ini hari Admin byk pening buat final projek. so busan2 Admin teringat masalah housemate Admin  yg diorang terkinja kinja nak buang page Babylon...Tp don worry ler xrosak komputer tu kalau x buang page tu cuma nyampah je an.. keh3.. so kat bawah ni cara nya

Step1: Tekan ALT ok atas tu da kuar kn tekan cam gambar dibawah






Step 2: Clearkan tempat yang Admin bg anak panah or korang boleh isi www.google.com


Step 3: Hah! Korang da follow an kekeke..  pastu Korang type About:config cam gambar dibawah



da dapat?? oraite sekarang korang taip kt search yang Admin tanda anak panah no 2 tu taip  tab  atau pon korang taip terus babylon .. nanti mesti kuar sampah tu yg mana ade nama babylon tu korang double click clear kan jah..pastu restart browser k..


Oraite selamat Malam dari Admin  kepada (BoB GiLer SeweL)












Read More - Cara Buang Page Babylon Dalam Firefox

Cara Connect Php ke Mysql




Admin Post coding untuk connect ke mysql. just for my inform only.. 
sambil2 klu korang pham leh gak la belajar2 kan




//***  "die()" will exit the script and show an error if something goes wrong with the "connect" or "select" functions.
//***  A "mysql_connect()" error maksud connection salah
//***  A "mysql_select_db()" error maksud database xde.. =-=!
// Place db host name. Usually is "localhost" but sometimes a more direct string is needed
$db_host = "localhost";
// username untuk MySQL database
$db_username = "username connect ke mysql";
// password untuk MySQL database
$db_pass = "password conect ke mysql jika ada";
// nama untuk MySQL database
$db_name = "nama database";

mysql_connect("$db_host","$db_username","$db_pass") or die(mysql_error());
mysql_select_db("$db_name") or die("no database by that name");
?>




Test untuk Connect ke database jadi or x



include_once("connect.php");

echo "

yess korang dah dapat connect database kah3..

";
?>

Read More - Cara Connect Php ke Mysql

Cara download Torrent pakai IDM



Salam..
oraite.. banyak gak email yang admin terima tanye cara untuk download torrent tanpa guna utorrent ares dan sebagaiinya.. tapi nk guna IDM.. so ini lah caranya.. kah3..

Step 1.  Korang pergi ke website ni sini2!

Step 2. Oraite korang download torrent mana yang korang nk k..

Step 3. pastu dah dapat torrent tu korang just upload kt web tadi click


Step 4. oraite.. pas korang klik cache.. nanti korang akan dapat link untuk korang download ..

Step 5. pastu korang copy link tu pergi ke web http://www.torrific.com/ paste situ..

Note: Korang kena daftar dulu la k.. kah3..

oraite.. nak siap dah... lepas korang paste nanti akan kuar link macam kt bawah ni..



pastu korang tekan butang initiate bittorent trnsmission.. then korang download lah.. kah3.. cam panjang ja.. tp sebenarnya kejap ja klu da pandai wat.. selamat mencuba :)








Read More - Cara download Torrent pakai IDM

Trick Cari Crack Dalam Google




Assalamualaikum..
haa kali ni Admin share sikit cara cari crack dalam google k..
senang ja tp Admin nk simpan kt blog nih.. mana la tau akan2 datang dok lupa..keh3..
so senang ja korang buka google. pastu search macamni

crack: flashget 1.6a   <----- contoh ni..   crack :namesoftware        serta version ea jangan lupa plak..

kang xpasal dapat version len wakka.. so korang leh try sendiri.. xsemua software boleh.. tp kebanyakan nya boleh.. selain tu korang leh tambah informasi dalam otak korang tu.. keh3.. otai2 tengok ja k.. kah3..
selamat mencuba .. jangan lupa like fanpage fb Admin..


Read More - Trick Cari Crack Dalam Google