Cara unblock Laman Web Yang diblock




haaaaaaaa...Sebelum Admin berangkat ke KL Admin bagi tau cara untuk masuk ke 
laman web yang diblok dengan mudah dan berkesan . Pada mulanya Admin Tidak mahu 
cara ini disebarkan ditakuti cara sebegini akan diketahui pihak SKMM. Tapi untuk Korang 
Admin buat gak..Korang xpercaya? kah3 mai try..


Step 1. Masuk Start>Control panel>Network And Connection>Network Connection

Step 2. Ok Sekarang korang right click local area connection pilih properties.

Step 3. Tekan  (Internet Protocol/tcpip) Pastu tekan button properties

Step 4. Korang tengok di bahagian DNS server korang setkan nombor Admin bagi ni.
(jangan Malaysia banned gak cam opendns sudahh .  uhuhu )

preferred DNS : 8.8.8.8
alternate DNS : 8.8.4.4

Kalau korang kurang paham boleh rujuk gambar dibawah.



So korang xpayah la susah2 nk tkr ip addres la nk hide ip la..  knp tidak korang buat cara mudah camni.. Buka la mane2 web pon boleh :) 

Selamat mencuba!!

76 comments:

eydamcdaa berkata...

admin sekat tok bukak properties 2/huhu

eydamcdaa berkata...

tak bole watt pun sbb time nk bkak properties 2 dia mintak username n passwed :((

Admin berkata...

mintak password?..ermm... Mst buat komputer pejabat ni..

love ____ (0_o)___ berkata...

tak jd pun..
web masih kena block..
diorg pki fortinet...

Tanpa Nama berkata...

admin,camner nk bukak youtube yg kena block kt mesia?cth nyer x available kt mesia..trime kasih..

Tanpa Nama berkata...

xbole pon???? admin...tlg laaa

jiwa kacau berkata...

yela la..
still xbleh

Tanpa Nama berkata...

Hee! Thx yaa..

Tanpa Nama berkata...

x boleh pon sme je..nie bleh utk browser mne?

Tanpa Nama berkata...

senang kita hack je laman web kerajaan malaysia yang ada!! kepada penggodam yang ada diseluruh dunia anda disila menggodam laman web malaysia sampai jahanam. diorang ley block laman web pirrate kita ley block laman web kerajaan malaysia.

Tanpa Nama berkata...

dh x bule guna

Muhammad Rafik @ fik berkata...

tak boleh lah !

Admin berkata...

boleh admin still bleh guna benda ni.. laman web pa yg xboleh masuk?

Dark Skull berkata...

Your Awesome Admin :)

Tanpa Nama berkata...

window xp blh x..? kalo blh tutor sikit...

Tanpa Nama berkata...

Just the Google DNS....use VPN better...

street monkey berkata...

xbole pown,,,,plz help me:-(

Tanpa Nama berkata...

untuk broadband cam mana

Tanpa Nama berkata...

xdapat buka lah@!

adi berkata...

thanks admin , sucess

padanmukalu lagile berkata...

admin, untuk macbook macam mana? nak bukak porn dekat xhamster takpun xvideos pun tak leh.. hehe.. tolong admin yang baik hati.

lam seng berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

thank you bro

Tanpa Nama berkata...

ishhh. .aq sayang kau la!! aq booleh buat

Tanpa Nama berkata...

admin knpe x boleh ?? :'(

Tanpa Nama berkata...

thanx admin,,,,

Tanpa Nama berkata...

cmana aku nak setting destop aku sbb admin dah blog aku punye intenet....

Tanpa Nama berkata...

yes boleh .. pakai browser opera

Tanpa Nama berkata...

sempoi... tq bro!

Tanpa Nama berkata...

thnks admin..tugasku semakin mudah xD

Tanpa Nama berkata...

buat cara diatas! masih boleh masuk, memang berkesan, tp kalau 3G broadband, kamu guna laman kproxy untk access . happy try!!

Tanpa Nama berkata...

Untuk hand phone plak mcm mna ek

boyznkidz berkata...

xhamster tak boleh masuk lah..?macammana?..tolonglah admin

boyznkidz berkata...

xhamster tak boleh masuk lah..?macammana?..tolonglah admin

Tanpa Nama berkata...

THNXS A LOT BRO !!!!

Tanpa Nama berkata...

utk window 8 camne?

Tanpa Nama berkata...

tq admin...mmng b'ksan.....i dh buka dh website fav i...
hope u input byk lagi data ....
tx alott bro......

Tanpa Nama berkata...

saya try laman mudah.my still tak dapat juga

Tanpa Nama berkata...

Admin kalo untk smartphone cmne

Soma Cruz @ S.A.Yasser berkata...

mcm mana dengan handphone bro?

Tanpa Nama berkata...

admin, tanya skit.... asal bila saya buat macam nie idm minta pasword plak????

Tanpa Nama berkata...

admin, memang block site bole tengok tapi saya tak bole download la plak pakai IDM..... zzzzzzzz..... kenapa plak ea???? tukar ip nie ada kaitan ngan IDM kew?

Tanpa Nama berkata...

jumav.com banyak video tube dan dapat download, tapi japan video

Uciha Maxwel berkata...

boleh tengok blue

Tanpa Nama berkata...

boleh tngok blu.thanks bro

Tanpa Nama berkata...

Apesal xvideos xbole bukak erkk?

Tanpa Nama berkata...

xvideos,xhamster sume x bole SKMM da detect sebab najib jelous kite je tgk,last2 die banned site2 sume,ah jibby,kepala hotak kamu

-Fab

Tanpa Nama berkata...

terbaik...xvideo...xhamster...stileproject semua boleh tgk....cayalah admin

Tanpa Nama berkata...

msuk ip dns yg baru 208.67.222.222
208.67.220.220

Tanpa Nama berkata...

tak leh masuk pun hamster ker ape ke....broadband prepaid internet memang tak leh ke...ke ade cara laen

Aizat Md Salleh berkata...

steady bro.. skali try terus menjadi.. terima kasih byk2... sgt hargai

mohamad mazlan .b. ahamad berkata...

jadi hahahahah

Tanpa Nama berkata...

Klu fon mcm mne nk wat

Tanpa Nama berkata...

aku pkai broadband celcom..xleh nk access la xvideo & xhamster..cmne nk bt admin. dh try cara d ats tu..still xleh tgk..hampehhh

aris berkata...

bro, kalau guna mac macam mana lak?

Tanpa Nama berkata...

tak dapat pun..huhu

lembu gemok berkata...

thanks sangat sangat !!

Izara Aishah berkata...

thanks admin. dah boleh masuk... hehehe

sara omali berkata...

The best way to access blocked websites is to use a vpn service,
saturnvpn.com is the best you can get,
1Month only $3.3 | 2Months $5 | 3Months $7 | 6Months $10 | 12Months $16 |
It has totally FREE test account.
http://saturnvpn.com/?ref=85255

sara omali berkata...

The best way to access blocked websites is to use a vpn service,
saturnvpn.com is the best you can get,
1Month only $3.3 | 2Months $5 | 3Months $7 | 6Months $10 | 12Months $16 |
It has totally FREE test account.
http://saturnvpn.com/?ref=85255

Tanpa Nama berkata...

cara kuno ni tak berkesan dah mengarut

Tanpa Nama berkata...

ty admin... smua website da ley tgk.. berkesan2 ..thanks <3

Tanpa Nama berkata...

good...berjaya.tq admin

Tanpa Nama berkata...

Bro menjadi..tq byk2

Tanpa Nama berkata...

Thx a lot.

Tanpa Nama berkata...

xjdi lee...kena tuka kt IPV6 jugak

The Google Public DNS IPv6 addresses are as follows:

2001:4860:4860::8888
2001:4860:4860::8844

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum semua nak tak sy ajar menonton you tube di hp . nk sms sy 0132540064

Tanpa Nama berkata...

Thank you admin .

Tanpa Nama berkata...

Akhirnya aku boleh tengok xvideos dgn bini aku seperti sediakala. Thx admin.

Tanpa Nama berkata...

Mcm mana nk bukak ni..xfhm la

Tanpa Nama berkata...

thanks admin.

Tanpa Nama berkata...

http://malayblue.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

yes.. dapat pun.. terima kasih bnyk2 tunjuk cara2 unblock web diblock... sekali je cuba dpt terus...

Tanpa Nama berkata...

basiiii.........malay rempong bingits

Tanpa Nama berkata...

bila saya tekan internet protocol version 4 (TCP/IPv4) dia punya properties x leh tekan...
boleh tolong saya

Tanpa Nama berkata...

Macam mana lau guna hndphone ye

Catat Ulasan