Cara Install Coldfusion


Assalamualaikum .. Sudah lama tidak menulis blog ini.. mungkin sekarang tiba masa admin meluangkan sedikit masa untuk berkongsi ilmu bersama rakan rakan. maklumlah semenjak hampir 3 tahun jadi seorang programmer banyak pahit manis yang perlu dilalui.

Korang dah install SQL n coldfusion macam admin cakap dalam post sebelum ini?


Perhatian korang kene install MSSQL dulu baru install coldfusion . Kalau x ikut berkemungkinan korang ade masalah nanti keh3...


Bawat Tutorial cara install coldfusion

Step :-

1. Korang klik fail akan keluar gambar seperti dibawah







2.Agree agreement


3.Haa kat sini yang mana baru nak belajar  korang pakai developer edition macam gambar di bawah.. keh3..




4. ok pilih  macam kat bawah


5. Ok tak yah korang nak memandai2  pilih secure ke apa ke.. ikut bawah.. ak pon xtau kegunaan dia untuk apa.. kah3..

6.Ikut je jangan tanya.. haha


7.Ok.. sampi sini korang setkan satu user dan password yang senang korang ingat sebab password ni korang akan pakai akan datang k..





8.

9. ok korang next2 je k sampai kalau ada yang masuk username dengan password korang just masukkan user n password yang sama.. ok admin malas nak menaip he3..


Tunggu post admin selanjutnya.. Assalamualaikum.


#Kepada Broker Maut Ade projek sistem baru or terbengkalai hulur kat admin..  :)

#suffian2204@gmail.com

0 comments:

Catat Ulasan