Cara Untuk Disable Drive Dalam My Computer






Salam...
haa ni pula Admin mahu Share dengan korang trick2 untuk kita  kenakan org.. best2 kn kenakan orang ni.. dari duka boleh suka kn.. tapi kdang2 dari suka pon leh jadi duka.. kah3..  So apa yang Admin share sini ada untuk disablekan drive dalam my computer.. so ikut step ni 

Step1- klik start->run>regedit

Step2-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

Step 3-right click pastu pilih  DWORD namakan dia NoDrives

Step4- oraite korang dah create kan?? so korang modify plak right klik kat situ isikan angka Admin bagi ni
 pada ruang  (Hexadecimal)                                  3FFFFFF  

oraite dapat? so pastu korang pergi ke my computer dan tekan f5 (refresh) ...
haaa kan xde kan..hahaha .. dah hilang.... camna cara nak adakan balik?? korang delete ja file korang create tadi. dan settle masalah .. kah3..  selamat mencuba..   

0 comments:

Catat Ulasan