Cara Menonton Megavideo Tanpa Had





Kepada penonton penonton cerita orang putih sini Admin ada trick untuk korang tengok 
megavideo tanpa limit. biasa nya korang yang sudah biasa tengak di megavideo mesti tau 
macam Admin selalu layan cerita matsalleh full secara online free.. keh3.. 
So Admin cari penyelesaian masalah ini.  :)

Cara 1 (Untuk pengguna Mozilla firefox)

Step 1. Buka megavideo yang korang suka pastu korang tunggu buffer sampai penuh 100%

Step 2.Lepas habis buffering video tersebut korang pergi di menu bar klik File>Workoffline.

Step 3. kah3.. korang dah boleh tonton megavideo full .. 

Note: kalau korang habis tonton korang klik balik di workoffline tu . Fungsi workoffline adalah
untuk memutuskan saluran internet ke mozilla firefox anda dan apabila korang unclick balik
sambungan internet juga akan disambung semula.. 


Cara 2

Didalam internet explorer dan firefox  mempunyai simpanan iaitu Temporary Internet Files Folder dan korang boleh hack melalui situ dengan copy fail dan menamakan nya
kepada fail .flv. ( namavideo.flv) didalam internet explorer korang pergi tool>setting
(bawah browser history) pastu view fail. pilih sort folder by size . Fail video yang 
korang akan cari adalah fail yang besar sekali contoh nama diberi 
"43efd837a90c290b80aa0f35b82455j8" copy dan paste di dekstop korangserta namakan 
apa2.flv . Sekarang korang dah boleh tengok di dalam flv. kui3...


Cara ke 3

Haa... ni cara yang selalu Admin guna. cara ini hanya jika internet korang laju sahaja.
Admin biasanya tengok video memang tiada sangkut sebab internet Admin di rumah memang laju so tidak perlu la menunggu untuk loading sampai habis. apabila popup seperti
gambar dibawah keluar Admin hanya menutup moderm dan membukanya semula.. 
pastu refresh page megavideo yang korang tengok.. senang kan.. kah3.. 






Updated   Korang juga boleh menggunakan plugin yang ade di mozilla firefox


klik untuk memasang plugin


So selamat mencuba......... Cheer :)



0 comments:

Catat Ulasan