Cara Hack / Crack IDM Secara Manual




Assalamualaikum...
Admin akan kongsi cara untuk hack idm korang secara manual tanpa perlu download crack
dan sebagainya. Tapi korang perlu ada software IDM yang jenis trial la. kalau tidak macammana
mahu crack kan.. kah3..

Step 1. Download IDM trial version

Step 2. Korang updated kan idm tersebut jika IDM lapuk punya.. :)

Step 3. Oraite Korang tekan register akan keluar dialog minta korang masukkan 
name, last name , email , serial key.

Step 4. Korang masukkan nama korang dan email korang juga serta ambik salah 1
serial key dibawah.

RLDGN-OV9WU-5W589-6VZH1
HUDWE-UO689-6D27B-YM28M

UK3DV-E0MNW-MLQYX-GENA1

398ND-QNAGY-CMMZU-ZPI39

GZLJY-X50S3-0S20D-NFRF9

W3J5U-8U66N-D0B9M-54SLM

EC0Q6-QN7UH-5S3JB-YZMEK

UVQW0-X54FE-QW35Q-SNZF5

FJJTJ-J0FLF-QCVBK-A287M
Pastu klik ok untuk register

Step 5. Oraite lepas tekan ok software tu keluar popup cakap fake serial key dan IDM akan
tertutup. Maka Disini permainan bermula.. kah3..

Step 6. Korang pergi Start>run pastu korang taip perkataan dibawah yang Admin bold.
notepad %windir%\system32\drivers\etc\hosts 

Kepada Pengguna Xp skip langkah ini tru ke step 7., 

Note: Kepada Pengguna Windows 7 atau vista korang akan mengalami masalah untuk 
save host fail.So cara bagi pengguna windows 7 dan vista untuk mencari fail adalah seperti 
dibawah:
Pergi C:/ drive pastu pergi ke folder windows then pergi ke system32 pastu pilih driver
folder dan pastu korang pergi ke Etc folder. (dalam folder etc korang akan nampak host fail)

Korang rightclick fail host tersebut pilih properties pastu pilih security>pilih Admin accaunt
bawah tu korang akan nmpak button edit(didepan change of permision) .

sekarang korang bagi user full control and write and read rights dan klik pada apply dan klik pada c Ok, sekarang pengguna 7 boleh edit host fail dan boleh save host fail tersebut..


Step 7. Korang buka fail host tesebut akan keluar seperti gambar dibawah



  Sekarang korang copy dan paste pada yang Admin tandakan diatas

127.0.0.1    tonec.com
127.0.0.1    www.tonec.com
127.0.0.1    registeridm.com
127.0.0.1    www.registeridm.com
127.0.0.1    secure.registeridm.com
127.0.0.1    internetdownloadmanager.com
127.0.0.1    www.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1    secure.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1    mirror.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1    mirror2.internetdownloadmanager.com


selepas letak kod diatas, save fail notepade tesebut. dan exit.
Sekarang korang start Internet download manager, dan IDM korang sudah divonvert menjadi full version walaupun korang update akan datang :), registration Korang  tidak akan expire. Ini bermakna korang telah 
hack untuk mendapatkan fullversion juga.. kah3..

Untuk pengetahuan korang lagi.. Cara ini lah yang mereka2 diluar negara buat Crack untuk korang dapat free IDM.. selain itu cara crack ini boleh juga digunakan menggunakan software.. Ade masa Admin post.
bagi pengguna windows 7 mayb korang ade masalah. tinggalkan komen korang jika korang mengalami apa2 masalah. Admin perlu feedback korang..  Selamat mencuba..

17 comments:

Tanpa Nama berkata...

Exсellеnt goods from you, man. I haνe understand уour stuff pгevіous tο and you arе just extremely mаgnifiсent.

I reаlly like what уou've acquired here, really like what you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I can not wait to read far more from you. This is actually a terrific site.

Also visit my blog: payday loans

Tanpa Nama berkata...

My brοther recommendеd I might like this web site.
He was totally right. This post actuallу mаde my day.
You cann't imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

Also visit my homepage payday loans no credit check

Tanpa Nama berkata...

What's up to every single one, it's gеnuinely a fastiԁiouѕ foг me to paу a viѕit thiѕ
ωeb page, it conѕistѕ of usеful Infoгmatіon.


Also ѵisit mу web site quick loans
My web page :: quick loans

Tanpa Nama berkata...

bookmarked!!, I love your website!

Also visit my site; overstock coupon

Tanpa Nama berkata...

I havе rеad sο many artісleѕ οr геvіews оn thе tоpіc of the blоggеr
lovers howeνеr this post is асtuаlly а
fаstiԁious аrticle, keеρ it up.


Feel freе tο surf tο my webѕіte payday loans

Tanpa Nama berkata...

saya guna w7 , masalahnya kenapa lepas seminggu yang saya copy uh fail nya hilang , keluar semula fake serial :3 terima kasih

Tanpa Nama berkata...

Youг method of desсribing all in this poѕt is gеnuіnely nicе,
all bе able to easіly be awarе οf іt, Τhanκs а lot.


Feеl freе to surf to my ωеb page payday loans

Tanpa Nama berkata...

window 8,hosts terletak kat mane yer..

Tanpa Nama berkata...

Your mode of deѕcribing the whole thing in this ρaragraph is truly fаstiԁiοus,
every one be caρаble of easily be
aware of it, Thanks a lοt.

my web blog :: Instant Payday Loans

Tanpa Nama berkata...

Аsking questions аrе really niсe thіng іf you
аге not unԁеrstanding anything tοtallу, however this ρaragгaρh gіveѕ nicе
understandіng уеt.

my ѕitе :: Payday Loans

Tanpa Nama berkata...

I appreciate, сause I discovered eхасtly what I uѕed to
be having a loоk for. You have еnded my fоur
day lengthу hunt! God Blеss you man. Hаve
a nice dаy. Bуе

Lοok at my web site; Payday Loans

Tanpa Nama berkata...

I like the valuable infoгmation you pгovide in your аrticlеs.

I will bookmark youг blog and checκ agaіn here rеgulaгly.
I'm quite sure I will learn plenty of new stuff right here! Good luck for the next!

Also visit my page :: Same Day Payday Loans

Tanpa Nama berkata...

Not sure whether to buy a booκ on this myself,
or just rеad lots of ρosts. Is theгe that muсh to it?


Feel freе to vіѕit my weblog - http://cheappersonalloans.me.uk

Tanpa Nama berkata...

Hi theгe Dеаr, are yοu in fact visіting
this wеbsіte regulaгlу, if so afterwагd you
ωill without ԁoubt obtain fastіdіοus knowlеdge.



Also viѕit my web blοg loans for bad credit

Tanpa Nama berkata...

Eѵerу weekend i used to pay a vіsit thіs site, for the reаson that i wish for enϳοymеnt,
since this thіs site conatiоns trulу nicе funnу mаtеrial too.


Also visit my wеb-sitе - payday loans no credit check

Tanpa Nama berkata...

kenapa xdpt nk change permission tu T_T

ifazirah berkata...

emm kalau dah expired macam mana nak buat ye?

Catat Ulasan