Cara Buat Virus Kelakar


Assalamualaikum..

Hari ni Admin akan ajar virus kelakar.. wakakak.. Baru Admin semalam kenakan 
kawan Admin. Virus ini memang boleh buat korang gelak pecah perut. sebab Admin pon tak boleh tahan nak gelak apabila mngenakan kawan dengan virus ini. Pada azali nya ini
bukan la virus just 1 bentuk arahan  koding vbs untuk sesebuah komputer.
Korang ikut step yang Admin ajar.

Step 1. Buka Notepad.
Step 2. ketakkan koding vbs ni di notepad  tersebut.

do
Set oWMP = CreateObject(“WMPlayer.OCX.7″ )
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection


if colCDROMs.Count >= 1 then
For i = 0 to colCDROMs.Count – 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next ‘ cdrom
End If
loop

Korang copy pastu paste di notepad yang korang buka .

Pastu save dengan apa-apa name sekalipon contohnya " hackpensil.vbs " jangkorang lupa 
masa nak save tu tukar text document kepada all file....

Selepas korang tekan bende alah ini cdrom korang akan terbuka dengan sendirinya 
walaupon ditutup berulang kali. wakaka.. kelakar kn... :))

Cara untuk mematiikannya adalah korang pergi ke task manager ( CTRL+Alt+DEL)
pastu pergi ke process carik nama "wscript.exe" pastu right klik pilih end process.

so korang boleh gelak puas-puass tengok gelagat kawan korang yang menutup
cdrom berulang kali.. keh3.. selamat mencuba.. 

Cheer:)






Updated: kalau xjadi korang try koding ni plak cara yang sama cuma koding berbeza.


Set oWMP = CreateObject(“WMPlayer.OCX.7″)
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection
do
if colCDROMs.Count >= 1 then
For i = 0 to colCDROMs.Count – 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
For i = 0 to colCDROMs.Count – 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
End If
wscript.sleep 5000
loop


Updated: korang try koding ni. mesti jadi..


Set oWMP = CreateObject("WMPlayer.OCX.7")
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection
do
if colCDROMs.Count >= 1 then
For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
End If
wscript.sleep 5000
loop
Save hackpensil.vbs pastu tekan.. oraite.. settle..
Selamat mencuba..

14 comments:

farhan berkata...

tak jadi pun..dah save dah..click takde apa pun jadi

Admin berkata...

farhan: yeke x jadi.. sebab komputer saya jadi..
xpa saya da update koding baru .. try la..
result try nnt komen sini blik k..

farhan berkata...

tak jadi jugak..macam mana ye

Admin berkata...

dah updated 1 lagi koding.. pasti jadi.. :)

farhan berkata...

dah save dah...lpas tu try click..keluar windows script host pangkah merah.apa maksud tu..mcm mana nak hntr virus yg dah save kat sapa2.guna email attachment ke..dan mcm mana nak bagi org yg kita nak hntr virus tu klik cdrom akan terbuka dengan sendirinya

Admin berkata...

oo Admin lupa nak bagi tau masa nk save tu textdocument tukar kepada all file.. nama xkesah name apa2.. janji ade .vbs blakang.. contoh tekan.vbs.. gila.vbs

farhan berkata...

tak jadi la...dah cube dah..try click tak jadi pun ..ade script ni vbs:cdeject-a tanya org dia kate kena bind file tu ngan .rar baru jadi..ye ke

Admin berkata...

Admin bagi link download yang Admin buat cuba try sbb yang admin buat ni leh.. kalau xleh gk myb window kite berbeza kot.. :)
Download sini

http://www.mediafire.com/?zz0oawf8800ce0o

farhan berkata...

tak jadi jgk la..klik takde apa2 pun..saya guna windows xp...mungkin saya tak reti wat kot..kena try balik ni

Tanpa Nama berkata...

thx admin..baru buat td..jadi kot..

farhan berkata...

tanpa nama ..mcm mana kauwat jadi..ajar aku

Iemrun Fizri berkata...

klo window 7 mcm mna nak save,bila nak save???
encoding nak pilih pew ANSI,unicode,unicode big endian,UTF-8,sbb kna pilih yg ni dlu bru bley save...?

Admin berkata...

Masa nk save just tukarkan type kepada all file.

Tanpa Nama berkata...

lu ni smartla bro..ade virus kelakar..info2 la.. hehehe..

Catat Ulasan