Cara Buat Bootable Pendrive


Assalamualaikum..
Hari ini Admin akan ajar korang cara untuk buat bootable pendrive menggunakan software.
Ini juga permintaan sedara Admin yang berada di Batu pahat.. :) 
So bende ini sangat penting jika korang mengalami masalah kerosakan windows 7 di
contohnya di netbook. Admin ajar cara mudah.

Software atau peralatan yang diperlukan
  • Cd/DvdWindows 7 atau pun Vista ISO
  • Pendrive  4GB keatas   (2 GB sesuai untuk XP)
  • 15 minit masa diperlukan kah3..
Note : Pastikan korang backup data-data yang ada dalam pendrive kerana pendrive korang akan diformat bersih licin.. :)

Step 1. Masukkan pendrive ke komputer

Step 2. Korang download Software wintoflash sini

Step 3. Run software yang aku bagi selepas korang download macam gambar dibawah



 Step 4. Korang cek betul-betul lokasi pendrive dan semua tu.

Step 5. Korang tekan button Create 

Selesai.. mudah kan.. Tunggu je la siap.  then korang boleh guna untuk format netbook

Sory Entry yang selenger ini.. keh3.. 

Selamat mencuba ..


0 comments:

Catat Ulasan