Cara Baiki pendrive yang tidak boleh format




Assalamualaikum..
Kali ini Admin akan kongsi cara untuk format pendrive yang dijangkiti virus yang
menyebabkan pendrive yang diguna tidak boleh di format. Mesti sesetengah pelajar
poli maupun university pernah mengalami keaadaan ini kan.. Apabila diformat akan
keluar popup menyatakan " The disk is write protected " keh3..Sini ade jalan
penyelesaian dia :)..

Step 1.Masukkan pendrive .Korang pergi registry (Start>run>regedit)

Step 2.korang ikut
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies

STEP 3.Korang carik key nama "WriteProtect" pastikan set pada 0.

Susah? kalau korang malas nak buat korang download pakai software je.
search google sendiri k.. keh3...

11 comments:

Tanpa Nama berkata...

x jadi pon...ade ke cara lain..

Hafizul Ilyas berkata...

knapa tak jumpa StorageDevicePolicies??

ila berkata...

da try.tpi x dpt pun..

Tanpa Nama berkata...

xjumpew la.. natang "StorageDevicePolicies" nie.. -_-"" boly tunjukan x?? kat ner.. thankz~^_^ peace!! Vm

Tanpa Nama berkata...

x bole admin x jumpe pon storage device policies

Tanpa Nama berkata...

saya nak kongsi ilmu pengetahuan Cara Baiki pendrive yang tidak boleh format download jer software (repair v2.9.1.1 ) selesai masalah hahahahhahah

Tanpa Nama berkata...

memeee A ar

Tanpa Nama berkata...

tak de pon ko ajar barua sial

Tanpa Nama berkata...

admin tolong mcm mana nak buangkan virus yang hack external hardisk. external ader 4 partition h,i,j,k, yang kene serang k. masalahnya biler nak scan x leh baca. nama virus pun x tau. biler bukak folder tu pc hang kene restart semula... anta kedai x leh buat per cume format jln terbaik. masalah nyer fail keje n gambar anak2 sumer ader kat situ. please.....

Tanpa Nama berkata...

pukimak tak boleh pakai tak bole pn...

alex gibson berkata...

juburrrr

Catat Ulasan