Cara Melajukan Internet Tahap Limit




Admin kongsi dengan korang cara lajukan internet menggunakan cablenut.. Admin da cuba memang rasa perbezaan.. jgn rungsing tiada risiko yang boleh menjahanamkan komputer
korang bila buat bende ni :)

Download Cable nut dulu 




DefaultReceiveWindow = 8192
DefaultSendWindow = 4096
DisableAddressSharing = 1
InitialLargeBufferCount = 10
InitialMediumBufferCount = 24
InitialSmallBufferCount = 32
LargeBufferSize = 4096
MaxFastTransmit = 6400
MediumBufferSize = 1504
PriorityBoost = 0
SmallBufferSize = 128
TransmitWorker = 32
FastSendDatagramThreshold = 1024
EnableFastRouteLookup = 1
EnablePMTUDiscovery = 1
IgnorePushBitOnReceives = 0
GlobalMaxTcpWindowSize = 8760
MaxFreeTcbs = 2000
MaxHashTableSize = 4096
MaxNormLookupMemory = 5000000
SackOpts = 1
SynAttackProtect = 1
Tcp1323Opts = 0
TcpLogLevel = 1
MaxDupAcks = 2
TcpMaxHalfOpen = 100
TcpMaxHalfOpenRetried = 80
TcpRecvSegmentSize = 1460
TcpSendSegmentSize = 1460
TcpTimedWaitDelay = 30
TcpUseRFC1122UrgentPointer = 0
TcpWindowSize = 8760
MaxConnectionsPer1_0Server = 8
MaxConnectionsPerServer = 4
DefaultTTL = 128
DisableUserTOSSetting = 0
TcpMaxDataRetransmissions = 6
DefaultTOSValue = 92 

Step 1. Isi macam diatas tu.. 

Step 2. Korang jangan apply lagi .pergi  start>run>regedit

Step 3. Tekan ikut Admin HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\
Servic es\AFD\Parameters 

Di parameter tu korang tekan  right click ambik value dword seperti gambar dibawah


Step 4. korang letakkan value pada hexidecimal 400 pastu ok.

Step 5. Download TCPoptimize

Korang setkan macam Admin set dibawah

MaxMTU - 1480 <-- untuk pengguna streamyx 1500<--broadband
TCP Receive Window - 8760
MTU Discovery - Yes
Black Hole Detect - No
Selective ACKs - Yes
Max Dup ACKs - 2
Time to Live (TTL) - 128
TCP 1323 Options - korang uncheck kan semua


Max Connections per Server - 4
Max Connections per 1.0 Server - 8 


Class - 1
DnsPriority - 1
HostsPriority - 1
LocalPriority - 1
NetbtPriority - 1 

pastu korang delete key di registry ini.. Start>run>regedit pastu korang ikut kat bawah

HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/RemoteComputer/NameSpace/{D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}

Pastu korang pergi pula di sini

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\PriorityControl

Add dword value baru right click dword new value namakan IrqXPriority bagi
value decimal 1  pastu ok.

Lepas semua diatas settle korang apply la semua keje2 korang then reboot.. :)


Cara sangat berkesan untuk melajukan page loading korang.. korang boleh bezakan sendiri.

Selamat Mencuba !!

27 comments:

yOo ShaRp# berkata...

salam, saya nk tanya ni. smlm sy setting kelajuan internet secara x sengaja. sy gne "simple net speed" lepas tu saya edit plak dgn "cable nut" tahap download dan browser memang sungguh memuaskan smlm smpai petang tadi. internet saya yang habis limit tu bleh mencapai kelajuan yg tinggi jgk lah 200-300mb kalah cybercafe. tapi mlm tu saya trlalu obses utk setting kasi power lagi tapi trsilap msukkn lebih angka yg menyebabkn "cable nut" reset smula. itu sy trkejut. jika sy x usik mmg lju giler. hrap tlong bantu laa plak.. hehe

yOo ShaRp# berkata...

nk buka youtube tgk video pom laju giler smlm. smbil2 download pom bleh bkak youtube lgi. klau bwoser pom laju jgk. klau ada apa2 silalah infome kt email sy di maniax91@gmail.com

lucky me berkata...

admin, saya penguna laptop dan saya dah cuba cara awak tuu.saye tak thu camne nak buka adminstar laptop ni.bleh admin tolong saye cara2 buka adminstar

Neonz berkata...

Maca mana dengan window 7!!!
cablenut tidak ada list window7 pon!!

aien hermionie berkata...

amat2 membantu.. erm tiap kali nak guna kena setting ke??

Admin berkata...

aien=xpyh setting skali da cukup melainkan da format pc....

neonz= windows 7 carik cable nut yg windows 7 punya ada.. try search..

lucky=admin update esok cara open ..

eIz berkata...

try ni!!
TOP SPEED!!
http://access-is-denied.blogspot.com/2012/01/cara-menambah-kelajuan-internet.html

Ramadan Rock berkata...

berkesan ker nie...?

Tanpa Nama berkata...

xde la admin.... sy try scrh da,,,, x jumpa pon yg windows 7.. lau blh admin tlngcri blh??

Tanpa Nama berkata...

SALAM...SAYA DAH MASUK KAT PARAMETER..RIGHT CLICK TAPI KUAR LAIN....KUAR MODIFY....MODIFY BINARY DATA ....DELETE....SO MACAMANA?

Tanpa Nama berkata...

tcp xley wt pon

Tanpa Nama berkata...

sadasdasda

Tanpa Nama berkata...

bro utk win7 xder la..xtw mne nk cri dh ni...

Tanpa Nama berkata...

admin yg cablenut tue nak kne tekan save to registry dulu kew sebelom reboot??

sila balas...

Tanpa Nama berkata...

boleh update baru tak yang ni lain

Tanpa Nama berkata...

knp tcp xleh wt ??

tHe bEst hero berkata...

bro knp tcp receive window xde la bro..mcm mne nk msukkn no tu

tHe bEst hero berkata...

bro knp tcp receive window xde la bro..mcm mne nk msukkn no tu

tHe bEst hero berkata...

sumpah aq ckp mende x jdi utk windows 7..lg lmbab kot

Tanpa Nama berkata...

admin bleh upload gamba TCPOptimizer x?
sy fenings~~
ade yg xde tmpat nk msok kn nombor 2 ha...
yg ni xjmpe pon
TCP Receive Window - 8760
MTU Discovery - Yes
Black Hole Detect - No
Selective ACKs - Yes
Max Dup ACKs - 2
Time to Live (TTL) - 128

dimmu borgir berkata...

asal sya x der nhe DefaultReceiveWindow ?

Tanpa Nama berkata...

admin tolong saya...saya xtau nk wat cam mana and letakkat mneKorang setkan macam Admin set dibawah

MaxMTU - 1480 <-- untuk pengguna streamyx 1500<--broadband
TCP Receive Window - 8760
MTU Discovery - Yes
Black Hole Detect - No
Selective ACKs - Yes
Max Dup ACKs - 2
Time to Live (TTL) - 128
TCP 1323 Options - korang uncheck kan semua


Max Connections per Server - 4
Max Connections per 1.0 Server - 8


Class - 1
DnsPriority - 1
HostsPriority - 1
LocalPriority - 1
NetbtPriority - 1

padanmukalu lagile berkata...

admin, saya pakai broadband celcom dekat macbook. ada tak setting nak bagi tenet yang dah limit laju balik? ada nak download apa2 ke? tolongla admin.

DCrewCompany berkata...

Klau tersilap wat kne wat cmne admin....??format ke??

Admin berkata...

xde effect just try k..

phillan casadia berkata...

boleh x gne cable nut versi ni untuk windows 7

Tanpa Nama berkata...

apasal aku buat tetiba hilang iternet aku . cibai!!!!!!!!!!!!!!

Catat Ulasan