Tidak Boleh Rightclick?? untuk copy artikel orang?????





Sini Admin nak berkongsi serba sedikit cara macam mana hendak copy
artikel seseorang apabila blog yang kita hendak copy owner telah disablekan
rightclick.Memang banyak cara nya bila kita hendak buat benda jahat ni.:)..
Cara Admin hendak ajar korang ni cara paling mudah. semua orang boleh buat.

Cara Pertama

Korang highligh kan text yang korang nk rembat tu. Guna cara shortcut key untuk copy.
Tekan CTRL+C  (untuk copy) pastu ko pergi dekat blog or web korang  hendak letak tekan CTRL+V (untuk paste)
senangkan.. wakaka..  

Cara Ke 2

Pengguna Mozilla firefox pula Korang right click blog target sebanyak 2 kali ja .Kemudian bende alah keluar macam ini "Prevent this page from creating addtional dialog" akan timbul, anda tick pada bahagian option ini, kemudian click OK. Page atau blog tersebut sudah di aktifkan right click.

So kt atas serba sedikit yang Admin dapat bagi info dekat korang walaupun banyak
cara lagi diluar sana..tapi pada pendapat Admin biase copy ni budak newbie sbb
otai2 biase sure cr8 sendiri punye post.. Admin pon newbie gk.....................keh3..


Selamat mencuba ;p 

0 comments:

Catat Ulasan