Cara Melajukan Facebook Anda !!


Assalamualaikum..
Cara ni terbukti berkesan ak da try., 



  • Step 1 : Mula mula buka My Computer.



  • Step 2 : Copy mende ni > C:\Windows\System32\drivers\etc\
  • pastekan dalam address bar di atas sekali dan tekan ENTER.
  • seperti contoh dalam gambat di atas dan akan jadi macam gmbr kat bawah ni pulak.

  • Step 3 : Nampak tak file 'hosts' ? Bukak file tu dengan rigth click dan open with Notepad. Seperti gambar di bawah.


  • Bila dah open, akan keluar macam gambar di bawah ni.





  • Step 4 : Amaran. JANGAN KACAU CODE YANG SEDIA ADA. Sekarang anda perlu copy dan paste kan code baru ni di bawah sekali seperti gmbar di bawah. 
  • Code baru tersebut : 203.106.85.66 www.facebook.com 
  • 203.106.85.66 facebook.com

  • dan jadikan seperti gambar dibawah


  • Step 5 : Lepas tu tekan SAVE. Pilih save as type -All file dan replace kan file 'hosts' tadi dengan yang baru ni. Seperti gmbr dibawah.

  • Step 6 : Dah siap. Browser ada akan menjadi laju. Kalau still lambat jugak tu mesti ada masalah dengan broadband, streamyx or p1 wimax korang ah tu.



  • PERHATIAN : Ada sesetengah pengguna tak bole nak save file. Macam mana nak selesaikan masalah tu? Sonang sajo. Ikot tutorial di bawah.
  • Bukak file 'hosts' seperti awal tutorial tadi.
  • Copy file tersebut ke Desktop. Edit seperti Step 4 di awal tutorial dan SAVE di Desktop.

  • Kemudian copy file 'hosts' tersebut dan pastekan di awal tadi. DiC:\Windows\ System32\drivers\etc\
  • Gantikan file sedia ada dengan file yang anda telah edit tu.

0 comments:

Catat Ulasan